MLS satte mäktigt publikrekord i Atlanta

Det blev nytt publikrekord i MLS när Atlanta tog emot DC United.Det blev nytt publikrekord i MLS när Atlanta tog emot DC United.

Tampa. 72.035 åskådare kom för att se MLS-fotboll mellan Atlanta och DC United. Det är nytt publikrekord för den amerikanska fotbollsligan.

New York City FCs nyförvärv Anton Tinnerholm poserar för ett porträtt i sin nya hemstad.New York City FCs nyförvärv Anton Tinnerholm poserar för ett porträtt i sin nya hemstad.
Johan Blomberg lämnar AIK för Colorado Rapids i MLS.Johan Blomberg lämnar AIK för Colorado Rapids i MLS.

I höstas invigdes den nya supermoderna arenan Mercedes-Benz Stadium i Atlanta.

På söndagen drog stora skaror fotbollsfans dit för att se hemmalaget United FC ta sig an ett annat United. Det med DC före, som står för District of Columbia.

Till slut kunde 72.035 åskådare räknas in och de allra flesta i den nya rekordpubliken för MLS stortrivdes.

Atlanta vann nämligen med 3–1 efter två sena mål fram till 3–0 genom Miguel Almirón och Héctor Villalba i 73:e respektive 75:e minuten.

Darren Mattocks reducerade i 86:e minuten.

72.035 är nytt publikrekord för MLS, men inte för arenan i Atlanta. På nyårsafton 2017 kom det 74.141 för att se NFL-matchen i amerikansk fotboll mellan hemmalaget Falcons och gästande Carolina Panthers.

Manchester United och Liverpool lockade 74.855 i lördagens Premier League-möte.

Ett dygn senare drog en MLS-match nästan lika många, vilket visar att ligan lockar nya intresserade hela tiden. Förra säsongen var MLS den fotbollsliga i världen som drog sjunde mest publik.

Då hade MLS 22.113 i snitt. Dags nu att ta sig förbi italienska Serie A som hade 22.164.

Let’s block ads! (Why?)

Nyheter

Advertisement

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*